joi, 30 aprilie 2009

Ploiesti/Desfiinţarea tramvaiului 101 provoacă scandal

Peste 300 de ploieşteni au dat curs ieri invitaţiei primarului Andrei Volosevici de a participa la dezbaterea publică pe tema scoaterii din uz a liniei de tramvai 101, care face legătura între cartierul de nord şi zona de sud a municipiului.
Aproximativ 90% dintre persoanele prezente la discuţii s-au împotrivit vehement desfiinţării mijlocului de transport în comun în condiţiile în care, în Ploieşti, sunt doar două linii de tramvai: 101 şi 102. Mulţi dintre dintre ploieşteni au susţinut în faţa primarului că tramvaiul este în totalitate ecologic, spaţios şi elegant.

Sursa/foto: Adevarul de seara

Prahova/DN 1, ingropat in gunoaie?

Salariatii de la Drumuri Nationale sunt persoanele care, de la inceputul anului, ridica tonele de resturi lasate la voia intamplarii pe drumurile nationale. Cum institutia a ramas fara o firma specializata care sa se ocupe de aceasta problema, singura solutie a conducerii a fost ca, pana in momentul in care se va desemna, in conditiile legii, o noua societate responsabila pentru curatenie, angajatii sa fie cei care sa se ocupe ca drumurile nationale sa nu devina groapa de gunoi a romanilor.

Sursa: Telegraful de Prahova

Ploiesti/Veolia face presiuni asupra asociaţiilor de proprietari

Societatea Veolia face presiuni asupra asociaţiilor de locatari pentru semnarea unor noi contracte de furnizare a serviciilor. Refuzul unor administratori de a semna s-a soldat cu neridicarea gunoiului menajer. Este cazul blocului 35 F din apropierea străzii Gheorghe Doja, un număr care dă fiori angajaţilor Veolia, deoarece aici nu s-a mai ridicat gunoiul de 40 de zile, afirmă administratorul blocului.

Ploiesti/Tramvaie înlocuite cu autobuze

Din 30.04.2009, începând cu ora 21.00 şi până pe data de 01.05.2009 ora 7.00 RATP Ploieşti va executa înlocuirea unor dale betonate deteriorate de la calea de rulare a tramvaielor. Această lucrare este absolut necesară din motive ce ţin de siguranţa traficului rutier.
Lucrările impun înlocuirea tramvaielor cu autobuze, atât pe traseul 101 cât şi pe 102, pe data de 30.04.2009 între orele 21.00-24.00 deoarece deja în data de 01.05.2009 finalizarea lucrării se face în condiţii de cirulaţie a tramvaielor. Ruta acestor două trasee regulate urbane nu se modifică pe perioada înlocuirii tramvaielor cu autobuze.

Sursa: Informatia Prahovei

Ploiesti/De Ziua Europei, Liceul Pedagogic devine Colegiu National

Liceul Pedagogic "Jean Monnet" din Ploiesti isi va schimba numele, incepand din 9 mai, in Colegiul National "Jean Monnet". Conducerea acestuia a depus, acum cateva luni, la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, documentatia necesara pentru evaluare, in vederea acordarii acestei titulaturi, iar raspunsul asteptat a fost primit saptamana trecuta. Reprezentantii institutiei – unde invata in prezent 1598 de elevi - vor organiza pe 8 si pe 9 mai o serie de festivitati menite sa marcheze evenimentul extrem de important din istoria liceului.

Sursa: Prahova

Ploiesti/Comercianţii fug din mall în obor

Din cauza chiriilor mult mai mici decât în mallurile de fiţe, unde preţurile au devenit inaccesibile cumpărătorilor de rând, comercianţii ploieşteni migrează către angrouri şi în oborul improvizat în centrul oraşului.

Sursa: Observatorul Prahovean

Ploiesti/Boala lui Andrei s-a agravat

Andrei Dumitrescu, băiatul de nouă anidin Ploieşti, care suferă de o formă de cancer osos, trebuie să treacă peste o altă încercare. Tumora a invadat mai multe organe interne, operaţia în Italia devenind vitală şi mai costisitoare decât suma de 40.000 euro, strânsă deja în conturile deschise de părinţii săi.

Prahova/Amenzi de 20.000 de lei

Ziua de ieri a fost una cu ghinion pentru mai multe restaurante, pensiuni şi hoteluri de pe Valea Prahovei. OPC-ul a luat la bani mărunţi staţiunile turistice şi a găsit o serie de nereguli la mai multe firme care ofereau servicii turistice.

Sursa: Observatorul Prahovean
Foto: PloieStiri.ro

miercuri, 29 aprilie 2009

Filarmonica "Paul Constantinescu"/Concert simfonic

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 18.3o, Sala Casei de Cultura a Sindicatelor Ploiesti

Dirijor:
LADISLAU PETRU HORVATH - Italia
Program:
1. L. van BEETHOVEN - Uvertura „Coriolan”, opus 622.
2. F. MENDELSSOHN-BARTHOLDY - Dublul concert pentru vioara, pian si orchestra de coarde
Solisti:
LADISLAU PETRU HORVATH - vioara
IOANA - MARIA LUPASCU - pian
3. Joseph HAYDN - Simfonia nr. 49, în Fa minor, "Pasiunea"
Concertul de joi seara ne propune un repertoriu cu doua fatete: in partea I vom audia Beethoven- tragic, profund, mereu in alerta prin vivacitate si incarcaturi armonice de tip romantic, apoi Mendelssohn ne va introduce in fascinanta lume a virtuozitatii stilistice si impetuozitatii romantice puse in slujba actului artistic si al efectului armonic spectacular. Partea a II-a a concertului ne ofera calmul si rigurozitatea- imbracate in catifelele secolelor trecute- care sugereaza ritmuri de viata si dansuri de Curtea Regala pe care ascultatorii de azi nu le mai pot decat visa. Auditie placuta!

Sursa: FilarmonicaPloiesti.eu / Mediartys

Biletele se găsesc la sediul Filarmonicii din strada Golesti nr. 6, telefon 0244 51.58.41 şi la Casa de Cultură a Sindicatelor Ploieşti, în seara concertului. Pretul unui bilet este de 16 RON, elevii, studentii si pensionarii beneficiind de reducere.

Video - Spiderman din Ploiesti

Teatrul "Toma Caragiu"/Premiera piesei "Zidul"

Iubitorii de teatru din Ploieşti se vor putea bucura mâine de premiera spectacolului „Zidul”. Acesta va reprezenta România în cadrul programului teatral european intitulat „După cădere”.
Institutul Goethe, în colaborare cu Guvernul German, vor comemora 20 de ani de la Căderea Zidului Berlinului. Cu acest prilej vor organiza un festival internaţional la care vor participa 17 state. Fiecare ţară se va prezenta cu câte un spectacol pe această temă. România va fi reprezentată de teatrul ploieştean cu piesa „Zidul”.

Sursa/foto: PloieStiri.ro

Baschet/CSU Asesoft Ploiesti - CSU Atlassib Sibiu, 76:78 FINAL!

CSU Atlassib Sibiu a trecut in deplasare de CSU Asesoft Ploiesti, cu scorul de 78:76 in primul meci din cadrul semifinalelor play-off-ului Diviziei A.
Cele doua echipe s-au infruntat intr-un duel extraordinar in care rivalitatea a atins cote maxime atat pe teren cat si in tribune. Acest meci a contat pentru semifinalele play-off-ului, care se desfasoara dupa sistemul cel mai bun din cinci partide.

Sursa: Telesport.ro

Ploiesti/Doroftei isi deschide inca un restaurant, in Bucuresti

Leonard Doroftei, fostul sportiv si proprietarul restaurantului Doroftei Pub din Ploiesti, isi va deschide in Capitala un al doilea restaurant, cu o investitie cuprinsa intre 250.000 si 500.000 de euro. “Este vorba despre o locatie din zona Universitatii. Sunt inca in discutii, nu stiu daca voi deschide restaurantul in parteneriat sau voi cumpara proprietatea, oricum, mai mult de 250.000-500.000 nu voi investi”, a declarat Doroftei pentru Business Standard.

Sinaia/Mefin Sinaia se asteapta la pierderi de 5 milioane de lei

Producatorul de componente pentru industria auto Mefin Sinaia (MEF) estimeaza pentru 2009 o pierdere de aproape 5 mil. lei, fata de castigul de 165.000 de lei (circa 39.000 de euro) raportat pentru anul trecut. Veniturile societatii sunt prevazute sa scada in acest an cu circa 31,2%, de la un nivel de 32,3 milioane de lei (8,8 milioane de euro) la 22,2 milioane de lei, in vreme ce cheltuielile sunt asteptate sa se diminueze cu 15,5%, de la un nivel de 32,2 milioane de lei (8,7 milioane de euro) la 27,2 milioane de lei.

Ploiesti/Baschetbalistii de la U-Mobitelco, luati in deradere de CSU Ploiesti

Desi, astazi, prahovenii o vor intalni pe CSU Sibiu in play-off, atentia acestora este indreptata tot inspre rivalii de la Cluj.
CSU Sibiu o va intalni, astazi, in deplasare, pe CSU Ploiesti in primul meci din semifinalele play-off-ului Diviziei A la baschet. Pentru campioana ultimilor cinci sezoane mai important este, insa, ca elevii lui Vladimir Arnautovic nu vor juca impotriva celor de la U-Mobitelco Cluj, intr-o reeditare a finalei de anul trecut. Astfel, pe site-ul formatiei ploiestene, ceea ce ar fi trebuit sa fie avancronica meciului cu sibienii s-a transformat intr-un recital de mistouri la adresa jucatorilor si a antrenorului Tab Baldwin.

Sursa: Romania Libera

Ploiesti/Un copil pe săptămână este abandonat în Maternitatea Ploieşti

Spitalul de Obstetrică - Ginecologie (SOG) Ploieşti nu este un loc doar al bucuriei, un spaţiu în care se simte la tot pasul fericirea mamelor ce aduc pe lume un copil. Chinurile facerii pălesc în faţa sentimentului de împlinere a actului matern, dar colţuri de salon ascund o durere încă mută, o suferinţă abia născută care va prinde glas peste ani, în pieptul copiilor aduşi pe lume şi abandonaţi în unitatea medicală.
Un copil pe săptămână este lăsat de familie în grija statului, este aruncat în braţele sistemului de asistenţă socială. „21 de nou-născuţi au fost abandonaţi de la începutul acestui an, iar anul trecut au fost 82. Unele mame fug din spital, iar altele îşi manifestă încă de la internare intenţia de a părăsi copilul“, spune asistentul social al SOG Ploieşti, Luminiţa Leonte.

Sursa: Adevarul de seara

Ploiesti/Zile pline cu box la Ploieşti

Începând de ieri, sala de box Upetrom din Ploieşti găzduieşte finalele Campionatului Naţional rezervat juniorilor (categoria de vârstă 15-16 ani), competiţie la care participă 142 de sportivi, în total urmând să se desfăşoare 129 de partide. Primul gong a bătut ieri, la 15.30, oră de la care va începe şi gala de astăzi, pentru ca reuniunile de mâine şi de vineri să debuteze de la 16.30. Sâmbătă, începând cu ora 11.00, se vor desfăşura finalele, în urma cărora vor fi cunoscuţi şi medaliaţii acestei competiţii.

Sursa: Republicanul

Ploiesti/Constantin Moldoveanu a decis să se retragă

Centrul de Copii şi Juniori din cadrul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti îşi va schimba, în curând şeful. Lui Costică Moldoveanu, actualul responsabil al sectorului juvenil, îi va expira contractul pe data de 15 mai şi, conform legilor în vigoare, CSM va organiza concurs pentru postul care va rămâne vacant. Fostul mare jucător al Petrolului a anunţat, însă, că este decis să se retragă din activitate, spunându-ne, ieri, că „nu am de gând să particip la acest concurs, pentru că vreau să ies definitiv din activitatea fotbalistică. Am îmbătrânit şi e cazul să las locul altuia mai tânăr”.

Sursa/foto: Republicanul

Prahova/Deputaţii liberali, puşi pe treabă

Deputaţii liberali doresc să demonstreze faptul că au meritat fiecare vot al prahovenilor care au avut încredere în ei. Astfel, în timp ce parlamentarul de Floreşti, Graţiela Gavrilescu, strânge semnături împotriva măsurilor fiscale adoptate de Guvern, colegul său, deputatul de Valea Prahovei, Cristian Burlacu, îşi exprimă îngrijorarea în faţa lipsei de reacţie a autorităţilor în ceea ce priveşte situaţia agroturismului românesc.

Sursa/foto: Republicanul

Prahova/Prahovenii se tem de creşterea taxelor şi impozitelor

Conform unui sondaj, peste trei sferturi (78%) dintre prahoveni se tem de creşterea taxelor şi impozitelor în acest an, iar 71% sunt îngrijoraţi de o posibilă devalorizare a monedei naţionale în raport cu restul valutelor. Teama este cu atât mai mare cu cât numărul celor care rămân fără locuri de muncă se măreşte de la o zi la alta, la ora actuală nu mai puţin de 16.000 prahoveni fiind înregistraţi ca şomeri.

Sursa: Republicanul

Ploiesti/Politia Comunitara Ploiesti va suplimenta efectivele de ordine publica

Politia Comunitara Ploiesti va suplimenta efectivele de ordine publica în zilele de 1 si 2 mai 2009, în scopul asigurarii în bune conditii a serviciului de ordine si siguranta publica în municipiu.
Astfel, în zonele de agrement ale municipiului, în special în Parcul Bucov si Parcul de la Sala Sporturilor Olimpia, unde se estimeaza ca va fi prezent un numar mare de ploiesteni, echipajele de ordine publica vor fi completate cu 10 patrule.
De asemenea, în domeniul circulatiei rutiere, efectivele vor fi suplimentate cu un numar de 6 echipaje mixte formate din angajati ai Politiei Rutiere si Politiei Comunitare Ploiesti, care vor actiona în vederea fluidizarii traficului rutier.

Sursa: Ploiesti.ro

Ploiesti/Primăria Ploieşti efectuează acţiuni de dezinsecţie în parcurile din oraş

Primul parc vizat este cel de la statuia Mihai Viteazul. Astfel, pe tot parcusul zilei de mâine, locul de joacă din acest parc va fi închis pentru efectuarea operaţiunilor de combatere a insectelor parazite.

Sursa/foto: PloieStiri.ro

Ploiesti/Locuri noi de joacă pentru copii

Primăria municipiului Ploieşti, prin Administraţia Domeniului Public şi Privat, a început amenajarea a şapte locuri de joacă pentru copii, în zonele Enăchiţă Văcărescu, Cinema Modern, Aurora Vest, Piaţa 9 Mai, Mărăşeşti (vis-a-vis de magazinul Profi) şi Bariera Bucureşti (lângă pod şi pe strada Industriei).

Ploiesti/Activitatea DNA Ploieşti lasă de dorit

„În cursul anului 2008, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti al D.N.A. au înaintat instanţelor de judecată un număr de 9 dosare penale privind 144 de inculpaţi, din care 9 arestaţi preventiv”. Acesta este bilanţul instituţiei transmis de Biroul de presă al DNA la solicitarea ObservatoruluPh.ro

marți, 28 aprilie 2009

Teatrul "Toma Caragiu"/Program saptamana 27 aprilie - 04 mai

Teatrul de Drama
Joi, 30 Aprilie, ora 18:30 - Zidul (Avanpremiera)

Teatrul de Revista
Sambata, 2 Mai, ora 18:30 - Supergrei la Majestic
Duminica, 3 Mai, ora 18:30 - Clepsidra cu aripi

Teatrul de Papusi
Miercuri, 29 Aprilie, ora 11:00 - Elefantelul curios
Joi, 30 Aprilie, ora 11:00 - Elefantelul curios
Duminica, 3 Mai, ora 11:00 - Elefantelul curios

Sursa: teatruPloiesti.ro

Tichetele pot fi procurate de la Agenţia de bilete a teatrului, str. Mihail Kogalniceanu nr. 52, telefon 0244/522774. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de tarif redus.

Atlas de mitocanie urbana - partea a 2-a

Sursa: Radio Guerrilla

Partea intai a enciclopediei o gasiti aici.

Mizil/General Electric tatonează terenul pentru o investiţie greenfield la Mizil

Gigantul nord-american General Electric este foarte aproape să dezvolte o investiţie de câteva zeci de milioane de dolari în România. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, General Electric urmează să-şi plaseze investiţia pe raza judeţului Prahova, într-una dintre noile secţii exterioare ale Parcului Industrial Ploieşti.

Prahova/Suveica româno-portugheză

Curtea de Conturi a României a stabilit că deputatul democrat-liberal Florin Anghel trebuie să răspundă pentru vânzarea unei suprafeţe de teren de 15,8 hectare, situată în localitatea Bărcăneşti, judeţul Prahova. Alături de Anghel, care a fost preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova înainte de obţinerea mandatului de deputat, Curtea de Conturi a României i-a făcut răspunzători pentru această operaţiune pe consilierii judeţeni care au aprobat prin vot, fără modificări şi completări, proiectul de hotărâre promovat de Anghel.

Ploiesti/Sonae Sierra ingheata proiectele din Romania

Dezvoltatorul portughez de centre comerciale Sonae Sierra a pierdut anul trecut peste 50 de mil. euro in urma reevaluarii terenurilor si lucrarilor deja efectuate la proiectele din Ploiesti si Craiova, potrivit directorului executiv al companiei, Alvaro Portela.
Dezvoltatorul portughez a decis inghetarea investitiilor la cele trei proiecte de centre comerciale anuntate anul trecut pentru Bucuresti, Craiova si Ploiesti din lipsa de finantare.

Sursa: Business Standard

Ploiesti/CFR SA a semnat un contract cu Enviro Consult si INCERTRANS pentru intocmirea hartilor de zgomot

CFR SA a semnat un contract cu Enviro Consult si INCERTRANS pentru elaborarea hartilor de zgomot pentru tronsoanele cale ferata Bucuresti Nord – Chitila, Saligny – Palas si pentru statiile de cale ferata Ploiesti Sud, Arad si Simeria Calatori, a anuntat luni compania.

Ploiesti/Segezha a renuntat la cateva contracte cu firme din constructii

Producatorul de ambalaje din hartie Segezha Packaging, care detine o fabrica in Ploiesti, cu afaceri de 11,3 mil. euro anul trecut, a inregistrat o scadere cu 25-30% a vanzarilor de ambalaje in primul trimestru din acest an, fata de aceeasi perioada din 2008.

Ploiesti/Penele de curent perturbă activitatea Spitalului de Urgenţă Ploieşti

Asistenţa medicală acordată în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti este scurtcircuitată zilnic din cauza avariilor produse la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Penele de curent se ţin lanţ şi, deşi în unele cazuri nu durează decât câteva secunde, produc disfuncţionalităţi aparaturii de specialitate şi neplăceri bolnavilor, ajungându-se chiar şi la şapte avarii pe zi.

Sursa/foto: Adevarul

Prahova/Sindicatele doresc retrocedarea patrimoniul sindical

Presedintele filialei Prahova a CNSLR Fratia, Gheorghe Neaga, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca la Senat exista o initiativa legislativa a lui Dan Voiculescu, privind dreptul de proprietate al organizatiilor sindicale asupra intregului patrimoniu sindical care a fost preluat incepand cu data de 6 martie 1945. "Revenirea patrimoniului la detinatorii sai de drept ar rezolva marile probleme ale miscarilor sindicale. Cand aceasta se va intampla, alta va fi situatia sindicatelor, altul va fi modul in care vom putea reactiona in fata problemelor pe care le intampinam, ne vom putea mobiliza si organiza actiuni", a subliniat Neaga.

Sursa: Rompres.ro

Ploiesti/Oamenii preferă muntele pentru 1 Mai

Agenţile de turism din oraş au lansat oferte de ultim moment pentru minivacanţa de 1 Mai. Cele mai căutate pachete turistice sunt pentru staţiunile montane de pe Valea Prahovei, mii de ploieşteni preferându-le pe timp de criză pentru costul redus. Cu 300 de lei de persoană, turiştii pot beneficia de cazare pentru două nopţi, mic dejun, excursii cu telecabina sau la pas, pe anumite trasee montane. Totodată, unele oferte includ şi practicarea de sporturi extreme.

Magureni/Sindromul Roşia Montană loveşte Prahova la Măgureni

Scandalul iscat de amenajarea unei cariere de piatră în comuna prahoveană Măgureni tinde să transforme zona într-o a doua Roşia Montană. Localnicii sunt supăraţi că unul din dealurile din localitatea lor ar urma să fie distrus şi transformat într-o exploatare de piatră pentru autostrada Bucureşti-Braşov. Dezbaterea publică organizată zilele trecute în comună de către Agenţia de Mediu s-a transformat într-o adevărată revoltă.

Sursa/foto: Republicanul

Prahova/Din cauza debitelor restante, zeci de masini sunt inapoiate firmelor de leasing

Multe dintre firmele care comercializeaza automobile in sistem leasing s-au confruntat cu returnari masive in ultima perioada. Firmele de leasing prahovene, de exemplu, au recuperat zeci de masini de la clientii care nu si-au mai achitat ratele de la 1 ianuarie, a.c.. Situatia cea mai grea nu este la persoanele fizice, ci la firmele de constructii si de transport, care au achizitionat flote de masini.

Sursa: Prahova

Ploiesti/Inscrieri pentru reabilitarea termica

Reprezentantii asociatiilor de proprietari din Ploiesti mai au cateva zile la dispozitie pentru a depune cererile pentru inscrierea in Programul national multianual privind cresterea performantelor energetice. Presedintii sau administratorii blocurilor mai pot depune aceste cereri pana joi, 30 aprilie, la registratura Primariei Ploiesti, situata in Palatul Administrativ, intrarea D, camera 69. Pana acum, au fost inregistrate 920 de cereri pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuinte.

Sursa: Prahova

Prahova/Consiliul Judetean Prahova acorda ONG-urilor 100.000 de lei

Organizatiile neguvernamentale din judetul Prahova vor avea parte, in cursul acestui an, de finantare de la bugetul Consiliului Judetean, data limita pentru depunerea dosarelor fiind 29 mai 2009. Consiliul Judetean Prahova, ca autoritate contractanta, va aloca, in cursul acestui an, suma de 100.000 RON, pentru finantarea nerambursabila a organizatiilor neguvernamentale. Potrivit unei hotarari de consiliu judetean, aprobata la inceputul acestui an, se vor acorda fonduri pentru urmatoarele domenii: tineret, sport si turism, educatie non-formala, arta si cultura, protectia mediului, dar si pentru asistenta sociala.

Sursa: Prahova

Teatrul National "I. L. Caragiale" la Ploiesti/"Molto, gran' impressione"

Teatrul Naţional Bucureşti vă invită să petreceţi "o soarea la teatru" astazi de la ora 19, la Casa Sindicatelor din Ploiesti, cand va fi pusă in scenă piesa de teatru "Molto, gran' impressione" de Romulus Vulpescu , o comedie despre începuturile teatrului românesc. "Molto, gran' impressione" este o comedie despre începuturile teatrului românesc, o întoarcere comică dar şi nostalgicã în timp, în care mari actori ai Naţionalului îi interpretează pe primii noştri actori. Un spectacol în regia lui Dan Tudor, după un scenariu de Romulus Vulpescu, care adaptează, pastişează, restaurează, interpretează, prelucrează şi întinereşte patru texte de Costache Faca, Matei Millo şi Costache Caragiali. Din distribuţie vor face parte: Mircea Albulescu, Ileana Stana Ionescu, Tomi Cristin, Magda Catone, Ovidiu Cuncea, Ileana Olteanu, Ilinca Goia, Monica Davidescu, Andrei Duban / Şerban Ionescu, Armand Calotă, Dorin Andone, Răzvan Oprea/Silviu Biriş, Raluca Petra, Oana Vânătoru, Orodel Olaru, Daniel Badale/Eduard Adam, Afrodita Androne/Rodica Ionescu şi Silviu Olteanu.

Sursa: TNB.ro

Tichetele pot fi procurate de la agenţia de bilete a Casei Sindicatelor. Pretul unui bilet este de 50 RON.

luni, 27 aprilie 2009

Galerie foto - Marş în memoria lui Ilie Oană

GLORIE APUSA SI VALORI UITATE...AZI DOAR ILUZII SI VORBE FARA FAPTE!

16 PRIMAVERI INLACRIMATE, PENTRU PETROLUL MERGEM MAI DEPARTE!


INIMA TA BATE-N AL NOSTRU PIEPT...PENTRU CULORI FACEM ORICE, FARA NICIUN REGRET!
Alte detalii despre marsul suporterilor petrolisti din aceasta seara sunt disponibile pe DoarPetrolul.ro / blogul RPSU.

duminică, 26 aprilie 2009

IESITI IN STRADA PENTRU ONOAREA NOASTRA SI VALOAREA UNUI SIMBOL!

LUNI INCEPAND CU ORA 17.30 PE TRASEUL PLATOUL CASEI ALBE-PIETONAL DEALU MARE-STADIONUL ILIE OANA, SUPORTERII VOR DESFASURA UN MARS COMEMORATIV IN MEMORIA CELUI MAI MARE ANTRENOR DIN ISTORIA PETROLULUI PLOIESTI, ILIE OANA. LA FINALUL ACTIUNII, SE VOR DEPUNE COROANE DE FLORI LA TROITA DEDICATA SPORTIVILOR PETROLISTI AFLATA LA BISERICA SF. NICOLAE DE LANGA STADION. REAMINTIM CA PE 27 APRILIE SE IMPLINESC FIX 16 ANI DE LA DECESUL MARELUI TEHNICIAN. CHIAR DACA ACTIUNEA A FOST HOTARATA AD-HOC, MIZAM PE SPRIJINUL CAT MAI MULTOR FANI AI PETROLULUI!

Sursa: DoarPetrolul.ro

Teatrul Nottara/Invitatie la teatru

Pe 27 aprilie, de la ora 19,00, la Casa Sindicatelor din Ploiesti va fi prezentata comedia "Titanic Vals" pusa in scana de actorii de la Teatrul Nottara. Printre actorii care vor interpreta indragitele personaje ale lui Tudor Musatescu se regasesc: Ileana-Stana Ionescu, Ruxandra Sireteanu, Ioana Calota, Luminita Erga, Andreea Sofron, Raluca Gheorghiu. Biletele au preturi de 40 si 50 de lei.

Sursa: Prahova

Ploiesti/Copiii ajung la Pediatrie cu alergii

În ultimele săptămâni, din cauza polenului dar şi a poluării, sute de copiii au ajuns la cabinetul de alergologie al Spitalului de Pediatrie Ploieşti. Din cei 200 de copii care se adresează, în fiecare săptămână, cabinetului de alergologie din cadrul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, jumătate prezintă simptomele unor alergii.

Sursa: Adevarul de seara

Ploiesti/Sute de copii au dansat la Festivalul Internaţional „Eurodans”

Reprezentanţii Palatului Copiilor Ploieşti, în parteneriat cu Casa de Cultură Vălenii de Munte şi Teatrul Municipal „Toma Caragiu” au organizat de vineri până astăzi, cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional „Eurodans".
Concursul s-a desfăşurat în două secţiuni, una pentru amatori şi alta pentru profesionişti. Artiştii amatori au dansat sâmbătă, pe scena Casei de Cultură din Vălenii de Munte, după o paradă a costumelor prezentată de ansamblurile participante. Profesioniştii au urcat astăzi, pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, ca să-şi demonstreze măiestria.

Sursa: Adevarul de seara

Prahova/Berceanu: S-au cheltuit foarte mulţi bani în proiecte pe hârtie

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a acuzat, sâmbătă, la Craiova, că s-au cheltuit "foarte mulţi bani" în realizarea unor proiecte pe hârtie, şi nu pentru realizări în teren, el dând exemplul autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, ale cărei lucrări s-au oprit un an pentru realizarea unor studii. El susţine că proiectul lărgirii cu încă o bandă a autostrăzii presupune cheltuieli suplimentare de bani.

Sursa: Mediafax.ro

sâmbătă, 25 aprilie 2009

Ploiesti/Concert coral la Biserica "Sfantul Andrei"

Biserica "Sfantul Andrei" din Ploiesti va gazdui duminica, 26 aprilie, un eveniment la care sunt invitati toti iubitorii de muzica din judet. Corala "Ioan Cristu Danielescu" a Casei de Cultura a Sindicatelor va sustine, in lacasul de cult, incepand cu ora 12,00, concertul intitulat " Ziua Invierii". Dirijor va fi Valentin Gruescu, iar intrarea este libera.

Sursa: Prahova

Prahova/1.000 de prahoveni îşi caută loc de muncă

La Bursa Locurilor de Muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, 1.192 de persoane au luat cu asalt cele trei centre, Ploieşti, Câmpina şi Vălenii de Munte, în care a avut loc selecţia. Încă de dimineaţă cei interesaţi de găsirea unui loc de muncă au discutat cu angajatorii şi şi-au depus CV-urile. Doar 56 de agenţi economici din cei peste 200 contactaţi de AJOFM au răspuns invitaţiei de a participa la târg. La Ploieşti şi la Vălenii de Munte s-au prezentat câte 20 de angajatori, iar la Câmpina doar 16.

Sursa/foto: Adevarul de seara

Ploiesti/S-a dat startul la nunţi, după Postul Mare

După postul Paştelui, foarte mulţi ploieşteni s-au programat la Serviciul Public Local de Stare Civilă pentru a se căsători. „Avem astăzi 36 de cununii, iar mâine, şapte. Sunt cele mai multe căsătorii din acest an, iar de acum ne aşteptăm la un număr din ce în ce mai mare de programări făcute sâmbăta şi duminica”, a explicat ofiţerul de stare civilă Magdalena Georgescu.

Sursa: Adevarul de seara

Ploiesti/Fuziune pe piata IT: Asesoft a cumparat eMAG

eMAG a anuntat astazi ca Asesoft Distribution a preluat o participatie de 51% din actiunile retailerului online, nefiind insa inaintata nicio valoare a tranzactiei.
Dupa o serie de discutii avute atat cu investitori straini cat si cu investitori locali, compania a decis sa aleaga Asesoft drept partener: "Asa cum se intampla mereu in viata, solutiile sunt mai aproape de noi decat credem. Dupa mai bine de un an de discutii chiar si cu investitori externi, am decis sa mergem alaturi de un partener care s-a aflat foarte aproape de noi in ultimii sapte ani. Acordul dintre cele doua companii este unul strict financiar, fiecare isi va continua independent linia proprie de business si isi va pastra focusul pe piata pe care activeaza: Asesoft pe distributie si eMAG pe cea de retail online", a declarat Radu Apostolescu, Director Marketing si cofondator eMAG.

Sursa: Ziarul Financiar

Cinema "Patria"/Hai la film!

In saptamana 24 aprilie - 30 aprilie, cinema "Patria" va invita sa vizionaţi filmul "Marilena - Marilena" (2008).

Regizor: Mircea Daneliuc
Distributie: Cecilia Bârbora, Andrea Ivett Eröss, Noémi Zsófia Eröss, Sergei Mizil, Cornel Palade, Anca Sigartau, Nicodim Ungureanu
Genul: Thriller / Drama
Durata: 127 minute
Scurta descriere: Regizat de Mircea Daneliuc, bazat pe propriul sau roman omonim " Marilena şi câteva voluptăţi ", apărut în 1999 şi reeditat în 2000, este o comedie usor amara in care subiectul este unul obisnuit. Marilena (interpretata admirabil de Cecilia Barbora ) decide la un moment dat sa marturiseasca sotului sau Radu (Serghei Niculescu-Mizil) care dupa ce a fost emigrant in Canada,pentru a castiga bani, odata intors afla ca copilul pe care il are iubita sa, este de fapt copilul celui mai bun prieten al acestuia Sebi (Nicodim Ungureanu), ambii actori sun neprofesionisti, lucru des intalnit in filmele regizorului, care crede in spontaneitatea interpretarii acestora. Sotul incornorat si beneficiarul farmecelor Marilenei trebuie sa aleaga intre o prietenie de durata, bazata pe incredere si efectul "bombei" aruncate de Marilena si sa ia decizia cea mai buna.

Sursa/foto: CinemaRx.ro

Orele de difuzare: 15, 17, 19. Pret bilete: 7 RON (luni - 5RON).

Muzeul de Ştiinţele Naturii/Expoziţie despre sistemul solar

Ziua Pământului a fost marcată la Ploieşti prin inauguararea expoziţiei “Vederi din universul de dincolo de vedere”. Atracţia principală este o bucată dintr-un meteorit. Astfel de corpuri cosmice se întâlnesc foarte rar întrucât ele ard până să ajungă pe pământ.
Vizitatorii pot afla mai multe informaţii legate de sistemul solar, galaxii, nebuloase, comete, asteroizi sau sateliţi. Lor le este prezentată, totodată, şi prima rachetă cu care s-a zburat în spaţiu. Expoziţia poate fi vizitată timp de două luni.

Sursa/foto: PloieStiri.ro