luni, 28 septembrie 2009

Teatrul "Toma Caragiu"/Program saptamana 28 septembrie - 05 octombrie

Teatrul de Drama
Miercuri, 30 Septembrie, ora 19:00 - Furtuna
Vineri, 2 Octombrie, ora 18:30 - Frumos
Sambata, 3 Octombrie, ora 18:30 - Zidul

Teatrul de Revista
Joi, 1 Octombrie, ora 18:30 - Jocul de-a vacanta
Duminica, 4 Octombrie, ora 18:30 - Bonsoir, Paris!

Teatrul de Papusi
Marti, 29 Septembrie, ora 11:00 - Leopardul de argint
Miercuri, 30 Septembrie, ora 11:00 - Fata babei si fata mosului
Joi, 1 Octombrie, ora 11:00 - Leopardul de argint
Duminica, 4 Octombrie, ora 11:00 - Leopardul de argint

Sursa: TeatruPloiesti.ro

Tichetele pot fi procurate de la Agenţia de bilete a teatrului, str. Mihail Kogalniceanu nr. 52, telefon 0244/522774. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de tarif redus.

Prahova/Modernizarea scoate câteva trenuri din circulaţie

În intervalul 2-10 octombrie, CFR Călători va anula circulaţia a opt trenuri pe tronsonul cuprins între Comarnic şi Valea Largă. Măsura a fost luată pentru continuarea lucrărilor de modernizare a tronsonului Câmpina-Predeal, parte integrantă a tronsonului Bucureşti-Braşov din coridorul IV paneuropean. Lucrările se desfăşoară pe o porţiune de 15 metri, în zona podurilor provizorii dintre cele două staţii, pentru montarea unor elemente de structură. Reabilitarea se va efectua pe timp de noapte, între orele 23.30 - 04.50, aducând modificări în graficul trenurilor care circulau în acest interval.

Sursa/foto: Telegraful de Prahova (articol preluat din editia tiparita de maine)

Ploiesti/Cultură studenţească în Baza de Foraj

Un conflict pueril lasă studenţii Universităţii Petrol-Gaze (UPG) din Ploieşti fără Casa de Cultură. Iniţial, Casei de Cultură i-a fost sistată alimentarea cu energie electrică, apoi telefoanele şi internetul. Acum, ea este ameninţată cu evacuarea totală. Totul, din cauza „aroganţei” directorului Cătălin Vişean. Teoretic, vineri, instituţia de cultură ar fi trebuit să plece din imobilul din Bulevardul Bucureşti nr. 39. În locul ei funcţionează, deja, Centrul pentru Proiecte, Programe şi Evenimente Cultural – Artistice. Adică aceeaşi Mărie cu altă... conducere. Cu cea veche.

Sursa/foto: Republicanul

Ploiesti/In zile cu trafic normal, ploiestenii indura zgomote peste limita maxima admisa de lege

Potrivit datelor furnizate de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Prahova, poluarea fonica in municipiul Ploiesti, intr-o zi cu trafic normal al autoturismelor, nivelul decibelilor depaseste limita maxima admisa prin lege. Masuratorile au fost facute, comparativ, in ziua de 22 septembrie (cand circulatia autovehiculelor a fost oprita pe Bulevardul Independentei) si in 23 septembrie (zi in care nivelul traficului in zona principalei artere rutiere a fost normal).

Sursa: Prahova

Ploiesti/Austrianu’ ar putea fi eliberat

Avocatii lui Sandu Zamfir, zis Austrianu’, cer eliberarea acestuia sub control judiciar. Prima actiune a fost respinsă joi, dar urmează recursul la Tribunalul Prahova. Desi toti specialistii contactati de noi au spus că nu există posibilitatea eliberării, mai ales că Austrianu’ a fost dat dat în urmărire generală si ulterior prins - deci nu prezintă încredere, au fost destule voci care au sustinut că la Tribunalul Prahova se va întâmpla contrariul.

Sursa/foto: Observatorul Prahovean

Ploiesti/Sişu, urmărit penal pentru trafic de droguri în Prahova

Artistul făcea parte dintr-o reţea anihilată de poliţiştii şi procurorii ploieşteni. În prezent, este cercetat în stare de libertate, cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Sursa: Adevarul de seara

Ploiesti/Tramvaiele de pe 101, înlocuite cu autobuze

Mâine, în intervalul orar 08:00 – 13:00, tramvaiele care circulă pe traseul 101 vor fi înlocuite cu autobuze. Măsura a fost luată de Regia Autonomă de Transport Ploieşti pentru realizarea unor lucrări de remediere a căii de rulare a tramvaielor. Autobuzele vor circula pe aceea si rută şi vor avea aceleasi statii, pe traseul 101.

Sursa: PloieStiri.ro

Traseul autobuzului 4 barat se modifica

Incepand de maine, 29 septembrie, traseul autobuzului 4 barat va suferi unele modificari, anunta Regia Autonoma de Transport Public Ploiesti. Astfel, potrivit schimbarilor, parcursul traseului se va scurta astfel: in zilele lucratoare va circula numai intre Vega si Hale Catedrala, iar in zilele de sambata si duminica, va circula intre Vega si Cimitirul Bolovani. Pentru locuitorii din Cartierul Mimiu, se va asigura temporar traseul autobuzului 444, care va face legatura intre statiile Rafinorilor si Bariera Bucuresti, in ambele sensuri de deplasare. Linia traseului 444 va functiona pe perioada de refacere a podului de lemn din sudul municipiului Ploiesti.

Sursa: Prahova (articol preluat integral)

Prahova/Descoperire arheologică importantă în comuna Gherghiţa

Săpăturile au scos la lumină fundaţia reşedinţei domnitorului Pătraşcu cel Bun, tatăl lui Mihai Viteazul. Arheologii au găsit aici şi morminte, resturi de ceramică şi bijuterii, toate datând din secolele XVI – XVII. Ultimele descoperiri confirmă faptul că, la Gherghiţa, a fost curtea domnească a lui Mihai Viteazul.

Sursa/foto: PloieStiri.ro

Ploiesti/Primăria a început controalele la asociaţiile de locatari

Sute de asociaţii de proprietari riscă să rămână, în acestă iarnă, fără căldură în apartamente din cauza datoriilor pe care le înregistrează la furnizorul de agent termic. De vină sunt rău platnicii care au acumulat restanţe la întreţinere de luni de zile. Astăzi, municipalitatea a început controalele la toate asociaţiile cu datorii pentru a găsi soluţii.

Sursa: PloieStiri.ro