vineri, 30 octombrie 2009

Fotbal/Misiune grea pentru Petrolul

Chiar dacă Tricolorul Breaza, gazda partidei de sâmbătă, se zbate în subsolul clasamentului, managerul galben-albastrilor este convins că adversarii îsi vor vinde scump pielea. Derbiul prahovean de sâmbătă, dintre Tricolorul si Petrolul, va fi arbitrat de o brigadă sută la sută feminină. [...]
Întâlnirea dintre Tricolorul şi Petrolul Ploiesti se va disputa sâmbătă, la Breaza, de la ora 11.00.

Sursa: PloieStiri.ro

Detalii despre deplasarea suporterilor petrolisti la Breaza se gasesc pe DoarPetrolul.ro.

Ploiesti/Unilever si-a extins depozitele cu 30%

Presedintele Unilever South Central Europe, Marc Desenfans, spune ca decizia de a inchiria peste 30.000 mp de spatii de depozitare in cadrul proiectului Ploiesti West Park a vizat in principal eficientizarea aprovizionarii clientilor si consolidarea activitatilor de depozitare.

joi, 29 octombrie 2009

Prahova24hours va recomanda - Muzeul "Nicolae Grigorescu" din Campina

Ploiesti/Avertisment asupra distrugerii Pamantului, la Muzeul de Stiintele Naturii

"Dezvoltare durabila. De ce ?" este titlul expozitiei ce se va deschide astazi, la sediul Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova, de la Palatul Culturii, si care va putea fi vizitata pana la finalul anului. Prin intermediul acesteia, se doreste sa se traga un nou semnal de alarma asupra pericolului poluarii mediului inconjurator. Expozitia contine mai multe afise aduse la Ploiesti de catre Ambasada Frantei - ce au mai fost expuse si in alte tari ale lumii - cu imagini din natura, ce ilustreaza efectele dezastruoase ale activitatilor umane asupra pamantului, a aerului si a apei. Alaturi de ele se vor regasi obiecte din patrimoniul muzeului: plante, roci, animale impaiate etc. Intrarea va fi libera, iar vizitatorii sunt asteptati zilnic, intre orele 9,00-17,00.

Sursa: Prahova

Ploiesti/Se deschide Universitatea Populara "Dimitrie Gusti"

Muzeul Judetean de Arta "Ion Ionescu-Quintus" va gazdui, pe 30 octombrie, de la ora 17,00, festivitatea de deschidere a Universitatii Populare "Dimitrie Gusti", din cadrul Casei de Cultura "Ion Luca Caragiale" a municipiului Ploiesti. La eveniment vor participa rectorul universitatii – prof. univ. dr. Gheorghe Calcan -, precum si ceilalti profesori care vor sustine prelegeri incepand din noiembrie si pana in luna iunie a anului viitor.

Sursa: Prahova

Prahova/Serbarile Toamnei, la Valenii de Munte

Timp de trei zile, incepand de vineri, 30 octombrie, la Valenii de Munte se va desfasura cea de-a XII-a editie a Serbarilor Toamnei. Manifestarea, organizata in colaborare cu Consiliul Judetean Prahova si Centrul Judetean de Cultura, va cuprinde renumitul Festival al Tuicii, in cadrul caruia producatorii locali isi vor putea prezenta si vinde "taria" de Valeni. De asemenea, va fi organizat un targ de produse agricole si mestesugaresti si vor avea loc Concursul national de interpretare a cantecului popular "Irina Loghin", precum si Festivalul folcloric "Valea Teleajenului". Deschiderea oficiala a Serbarilor Toamnei va avea loc vineri, la ora 13.00.

Sursa: Prahova (articol preluat integral)

Campina/Traficul va fi monitorizat cu camere video

Un sistem de supraveghere video stradal, care să monitorizeze atât traficul auto, cât şi pe cel pietonal în principalele intersecţii şi zone aglomerate din Câmpina. Asta are în vedere conducerea Executivului Local, în acest sens fiind întocmit de către primarul Horia Tiseanu un proiect de hotărâre ce este astăzi supus aprobării aleşilor locali.

Sursa: Zarva (Campina)

Campina/“Vor fi disponibilizări la Spitalul Municipal!”

La Spitalul Municipal se anunţă măsuri extreme, una dintre acestea vizând disponiblizarea de personal. Motivele ne-au fost explicate de directorul unităţii, dr. Călin Tiu:

Sursa/foto: Oglinda (Campina)

Ploiesti/Guvernul lasă ploieştenii în frig

Se anunţă o iarnă grea pentru ploieşteni dacă statul şi Primăria nu plătesc datoriile pe care le au faţă de Dalkia. Furnizorul de agent termic din municipiu are de încasat nu mai puţin de 144 de miliarde lei vechi, sumă aferentă subvenţiei de iarna trecută.

Sursa: Telegraful de Prahova (articol preluat din editia tiparita de maine)

Prahova/Ambasadorii S.U.A., Canadei şi Austriei - voluntari pe şantierul de la Bălţeşti

Mai mulţi membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti vor da o mână de ajutor familiilor de romi, cărora o fundaţie non-profit le construieşte case în comuna Bălţeşti. Excelenţa Sa, Mark Gitenstein - ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, ambasadorul Canadei, cel al Austriei, precum şi alţi membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti vor participa, timp de două zile ca voluntari, pe şantierul Asociaţiei non-profit Habitat for Humanity din comuna Bălţeşti.

Sursa: Informatia Prahovei (articol preluat din editia tiparita de maine)

Ploiesti/Roberta Anastase face presiuni pentru firma FIBEC si deputatul PD-L Florin Anghel

Un nou cuplu politico-financiar se formeaza in Prahova sub umbrela PD-L.Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase - care se afla totodata si la sefia organizatiei judetene Prahova a PD-L - este acuzata, de catre mai multi primari, de presiuni si interventii neortodoxe in cadrul licitatiilor publice.

Sursa/foto: Prahova

Prahova/Prahovenii, datori cu 139 milioane de lei la banci

La finele lunii precedente, restantele cumulate la banci ale firmelor si ale persoanelor fizice depaseau 6,51 miliarde de lei (1,55 miliarde de euro), volum aproape triplu fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului anterior, conform datelor comunicate de BNR. Potrivit unei statistici pe aceasta tema, intocmita la nivel national, judetul Prahova ocupa locul al XV-lea – cu o restanta de 139 milioane de lei, la un volum al creditelor bancare incasate de 4.747 milioane de lei.

Sursa: Prahova

Ploiesti/UPG, pentru prima dată la Expo Petro Gas

În această săptămână, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti participă la cea de-a opta ediţie a expoziţiei internaţionale de utilaje, echipamente şi tehnologii pentru extracţia şi prelucrarea ţiţeiului şi gazelor naturale, Expo Petro Gas.

Sursa: Adevarul de seara

Ploiesti/Tavanul Gării de Vest stă să pice

Cu toate că este una dintre cele mai circulate gări din zona de sud-est a ţării, Gara de Vest din Ploieşti se deteriorează pe zi ce trece.

Sursa/foto: Observatorul Prahovean

Ploiesti/Investiţie de 36 milioane dolari la rafinăria Petrotel

Grupul petrolier LukOil din Rusia a anunţat pentru anul viitor investiţii de 45 de milioane de dolari în România. Astfel, către rafinăria Petrotel-LukOil vor fi direcţionate 36 milioane de dolari, bani necesari pentru tehnică, ecologie şi calitatea produselor, iar 8,7 milioane de dolari vor fi investiţi pentru întreţinerea staţiilor şi pentru măsuri de protecţie.

Sursa: Gandul

miercuri, 28 octombrie 2009

Ploiesti/Expozitie pentru Uriasu

In aceasta seara, la Muzeul de Arta din Ploiesti, a avut loc vernisajul unei expozitii de pictura care reuneste lucrari ale regretatului caricaturist Gheorghita Ghinea, cunoscut si sub numele de Uriasu. Acesta a incetat din viata in urma cu un an. Totodata, a fost lansat un album cu desenele artistului. Cei care doresc sa achizitioneze un exemplar, trebuie sa faca o comanda la Uniunea Artistilor Plastici.

Sursa/foto: Prahova (articol preluat integral)

Prahova/Schimbare de şef la Protecţia Consumatorilor

Şefii mai multor deconcentrate au fost înlocuiţi, pe fondul schimbărilor politice din ultima perioadă. Nici Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Prahova nu a făcut excepţie, aşadar, în cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri, Gabriel Curelea a fost anunţat ca fiind noul comisar şef al instituţiei.

Sursa: Telegraful de Prahova

Ploiesti/Directorii demişi reacţionează

Mulţi dintre şefii şi directorii deconcentratelor din Prahova fie au fost schimbaţi, fie vor fi înlocuiţi zilele acestea. Unii dintre ei deja au reacţionat, înaintând plângeri prealabile miniştrilor care au semnat ordinele de destituire.

Sursa: Telegraful de Prahova (articol preluat din editia tiparita de maine)

Prahova/Comuna Bucov, prima beneficiară a proiectului “Trotuare naţionale"

Consiliul Judeţean Prahova, în colaborare cu administraţiile locale, pune în practică proiectul 'Trotuare naţionale". Acesta a debutat în judeţul nostru cu o amenajare de 7 km trotuare, asfăltari, acostament, ş.a. în localitatea Bucov. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 1.500.000 de lei, din care s-a asigurat suma de 500.000 de lei, necesară lucrărilor în acest an.

Sursa/foto: Informatia Prahovei (articol preluat integral din editia tiparita de maine)

Prahova/Aproximativ 53.000 lei pentru camerele web din secţiile speciale

Prefectura Prahova va achiziţiona cele 106 camere web care vor fi instalate în secţiile speciale din judeţ, termenul de depunere a ofertelor fiind 2 noiembrie, ora 10.00. Potrivit anunţului postat pe site-ul instituţiei prefectului, se estimează că valoarea totală a echipamentelor de supraveghere va fi de 53.000 de lei, TVA inclus.

Sursa: Republicanul

Ploiesti/Fostul prefect, Radu Oprea, a atacat in instanta ordinul de demitere din functie

Fostul prefect de Prahova, Radu Oprea, a depus plangere la Secretariatul General al Guvernului si a atacat in instanta decizia demiterii sale din functie, dupa ce s-a numarat printre cei care au fost nevoiti sa-si paraseasca posturile dupa iesirea Partidului Social-Democrat de la guvernare."Am recurs la aceste actiuni pentru ca, desi am participat la concursul organizat pentru ocuparea functiei de inalt functionar public – prefect de Prahova – si, prin rezultatul primit la inceputul lunii octombrie, am fost declarat admis, practic, lucrurile au luat o alta turnura. Intre timp, pana la aparitia hotararii de guvern care sa consfinteasca rezultatele concursului, a venit demiterea", ne-a declarat fostul sef al Institutiei Prefectului Judetului Prahova, Radu Oprea.

Sursa: Prahova
Foto: Max Media

Ploiesti/A început ridicarea rablelor din Ploieşti

Conducerea Adminsitraţiei Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Ploieşti a început acţiunea de ridicare a maşinilor abandonate, care au devenit tomberoane pe patru roţi.

Sursa/foto: Evenimentul Zilei

Ploiesti/Unul dintre prorectorii UPG Ploieşti, cercetat pentru fals în declaraţii

Prorectorul Universităţii de Petrol Gaze din Ploieşti, profesorul Liviu Dumitraşcu a fost reclamat la Parchet, de către Agenţia Naţională de Integritate, pentru lipsa din declaraţia de avere a unui imobil şi a unor venituri.

Sursa: Adevarul de seara

Prahova/Verificările la Interpol, o piedică pentru hoţii de maşini

În Prahova aproape că s-au eliminat tentativele de înmatriculare a unor maşini furate. Registrul Auto Român verifică toate autovehiculele printr-un sistem conectat la Interpol.

Sursa/foto: Adevarul de seara

Baschet/Asesoft a câştigat fără probleme la Cluj, 90-75

Campionii nu au avut probleme la Cluj, chiar dacă au fost conduşi şi cu o diferenţă de zece puncte. Cel mai bun marcator al echipei lui Arnautovic a fost Adiţă Blidaru, cu 25 de puncte. El a reuşit cinci recuperări, şase pase decisive şi patru intercepţii. Hargrove a reuşit 13 puncte, iar uriaşul Griffith, 15.

Sursa: PloieStiri.ro
Foto: Napocanews.ro

Ploiesti/colectarea selectivă se face doar în câteva zone

Deşi conform normelor europene acest lucru este obligatoriu, în Ploieşti colectarea selectivă se face doar în unele zone, în celelalte practicându-se colectarea la gramadă a gunoiului.

Ploiesti/Oprescu despre suprapunerea alegerilor: "O nouă cursă în lupta dintre clasa politică şi cetăţeni"

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu susţine că recent lansata idee a reducerii mandatului de preşedinte şi organizarea, concomitent, a alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale reprezintă "o nouă cursă în lupta dintre clasa politică şi cetăţeni".

Sursa: Mediafax.ro

Prahova/Un singur caz de coruptie în 2009

Conform siteului Directiei Generale Anticoruptie (DGA), la capitolul cazuri rezolvate ofiterii au un singur caz rezolvat de la începutul anului si până în prezent. Este vorba de cei doi subofiteri de la Politia Rutieră, arestati pentru luare de mită.

Ploiesti/Concert Iris, pentru Sorin Oprescu

Oprescu isi incepe campania la Prezidentiale, din Ploiesti. Astfel, la ora 16:00, Oprescu va sustine o conferinta de presa la Hotel Central - Sala Beta, iar la ora 17:00, in Sala Polivalenta a aceluiasi hotel, se va intalni cu potentialii alegatori si/sau actualii sustinatori. De asemenea, la ora 19:30, la Sala Sporturilor "Olimpia" va avea loc un concert sustinut de trupa Iris, care va marca lansarea campaniei.

Sursa/foto: Prahova

Prahova/Cum a inchiriat Petrica Usurelu 3 ha de hale la Ploiesti

Unilever, unul dintre cei mai importanti producatori de bunuri de larg consum de pe piata locala, cu afaceri de aproape 200 de milioane de euro in 2008, a inchiriat un spatiu logistic de peste 30.000 de metri patrati in cadrul proiectului Ploiesti West Park, dezvoltat de compania belgiana Alinso, in parteneriat cu omul de afaceri Petrica Usurelu, proprietarul companiei Piritex.

marți, 27 octombrie 2009

Prahova/Cine sunt investitorii „next generation”

Siemens AG şi General Electric au în vedere dezvoltarea la Ciorani, respectiv la Mizil, a două capacităţi de producţie de panouri solare, res­pectiv de turbine eoliene. Pentru pro­iectele din România, Siemens AG şi General Electric vor aloca apro­ximativ 250 de milioane de euro. Construirea capacităţilor de pro­­ducţie de către cele două companii a fost confirmată şi de Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova. „Atât pentru General Electric, cât şi pentru Siemens, cele mai bune condiţii sunt oferite de secţiile exterioare de la Ciorani şi Mizil ale Par­cului Industrial Ploieşti”, a spus Mir­cea Cosma, care a subliniat că au­torităţile locale şi judeţene au îndeplinit toate cerinţele pentru a-i aduce în Prahova pe cei doi investitori.

Ploiesti/Epurare cu vidanje de 500.000 de euro

Regia Autonomă de Servicii Publice urmează să primească, după şedinţa de vineri a Consiliului Local Ploieşti, două vidanje nou-nouţe, achiziţionate cu suma de 21,8 miliarde lei vechi. Utilajele de peste 500.000 de euro sunt considerate foarte importante pentru noua staţie de epurare a municipiului.

Sursa/foto: Telegraful de Prahova (articol preluat din editia tiparita de maine)

Ploiesti/Gălăgia e permisă, dar numai în scop publicitar

Au început să vă deranjeze megafoanele ambulante din oraş ? Şi ce dacă! Gălăgioasele caravane circulă cu acordul municipalităţii. Atât timp cât au avizul, ploieştenii nu pot spera la vreun pic de linişte.

Sursa/foto: Telegraful de Prahova (articol preluat din editia tiparita de mine)

Ploiesti/Saptamana viitoare, vor fi montate camerele video, in scoli

Primaria Ploiesti a achizitionat cele 300 de camere video promise pentru rezolvarea problemei sigurantei in scoli. Montarea aparatelor va incepe saptamana viitoare, pentru ca reprezentantii administratiei ploiestene au nevoie de avize din partea Politiei. Primaria municipiului Ploieati a alocat pentru achizitionarea camerelor video aproximativ 500.000 de lei.

Sursa: Prahova (articol preluat integral)

Plopeni/Control de la Guvern la Uzina Mecanică Plopeni

De săptămâna aceasta, o echipă a corpului de control de la Ministerul Economiei se află la Uzina Mecanică Plopeni pentru a analiza situaţia în care se află întreprinderea. Această acţiune are loc ca urmare a protestelor pe care o parte dintre angajaţii societăţii, afiliaţi Sindicatului Siteco Plopeni le-au desfăşurat, săptămâna trecută, în Capitală.

Sursa: Adevarul de seara

Prahova/Cu ochii pe bănci

Comisioane prea mari, rate şi dobânzi calculate greşit. Acestea sunt principalele reclamaţii pe care le fac prahovenii în privinţa serviciilor bancare din judeţ. Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului spun că băncile sunt în topul neregulilor constatate în Prahova.

Sursa: PloieStiri.ro

luni, 26 octombrie 2009

Teatrul "Toma Caragiu"/Program saptamana 26 octombrie - 1 noiembrie

Sectia Drama
Marti, 27 Octombrie, ora 18:30 - Frumos
Joi, 29 Octombrie, ora 18:30 - Zidul
Vineri, 30 Octombrie, ora 18:30 - Furtuna
Sectia Revista
Marti, 27 Octombrie, ora 11:00 - Licoarea magica
Miercuri, 28 Octombrie, ora 18:00 - Broadway via Ploiesti
Sambata, 31 Octombrie, ora 18:30 - Nevasta-mea se marita
Duminica, 1 Noiembrie, ora 18:30 - Bonsoir, Paris!
Sectia Papusi
Vineri, 30 Octombrie, ora 11:00 - Fata babei si fata mosului
Duminica, 1 Noiembrie, ora 10:00 -Fata babei si fata mosului
Duminica, 1 Noiembrie, ora 11:30 - Fata babei si fata mosului

Sursa: TeatruPloiesti.ro

Tichetele pot fi procurate de la Agenţia de bilete a teatrului, str. Mihail Kogalniceanu nr. 52, telefon 0244/522774. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de tarif redus.