luni, 28 februarie 2011

Prahova/Investiţie de 20 de milioane de euro

Din luna martie, în Parcul Industrial Ploieşti, va demara construcţia unei fabrici care va produce sisteme de micro-irigaţii pentru cultivatorii de legume, terenuri agricole, livezi şi podgorii din Europa de Est.[...]
Aceasta este prima investiţie „greenfield" pe care compania americană o realizează în afara graniţelor SUA. Valoarea investiţiei este de 20 de milioane de euro, iar începerea producţiei este planificată pentru sfârşitul verii. Decizia de a investi în România a fost influenţată şi de suportul oferit de Guvernul României, care a aprobat un ajutor de 9 milioane euro pentru construcţia liniei de producţie. De îndată ce va deveni operaţională, fabrica de 12.500 metri pătraţi, va oferi aproximativ 100 de locuri de muncă.

Continuarea in Adevarul de seara.

vineri, 25 februarie 2011

Ploiesti/Directorul Biroului Vamal Ploieşti a fost arestat preventiv

Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, reţinut, joi seară, de către de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Tribunalul Bucureşti a emis, vineri dimineaţă, mandat de arestarea preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Cornel Costea, acesta fiind acuzat de luare de mită.

Continuarea pe Mediafax.ro

joi, 24 februarie 2011

Ploiesti/Corupţia în vămi, ep.4. Astăzi Vama Ploieşti

Procurori şi ofiţeri anticorupţie au descins cu puţin timp în urmă la Vama Ploieşti, unde mai mulţi vameşi sunt suspectaţi de luare de mită într-un dosar care vizează contrabanda cu legume şi fructe.
Potrivit unor surse judiciare, în cauză sunt vizaţi şi angajaţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor care ar fi primit şpagă de la administratorii mai multor firme de import-export legume fructe.
Şeful Vămii Ploieşti, Cornel Costea, a fost reţinut şi va fi adus la Bucureşti pentru audieri.

Sursa: Evenimentul Zilei (articol preluat integral)
Foto: AltPHel

duminică, 20 februarie 2011

Ploiesti/Concert de Dragobete


Miercuri, 23 Februarie, incepand cu orele 19 va avea loc Concertul Extraordinar al CVARTETULUI ARTYS si invitatii: mezzosoprana Cristina Trandafir si elevi ai Liceului de Arta ,,Carmen Sylva'' din Ploiesti.
In pauza concertului, iubitorii de CARTE SCRISA vor putea participa la lansarea oficiala a cartii scriitoarei ANA HANCU- ,,Soacra mea traznita'': melomanii si iubitorii de frumos vor putea alege din cateva ,,surprize'' pentru INDRAGOSTITI si nu numai, pe care organizatorul le-a pregatit pentru acestia- totul la PRETURI PROMOTIONALE!
Descoperiti singuri cultura ploiesteana universala, intr-un singur mod: VENITI LA CONCERTUL ARTYS!!

Sursa: Mediartys

vineri, 18 februarie 2011

Cinema "Patria"/Caffe Cinema 3D, la Ploieşti

De săptămâna aceasta, la Ploieşti, vor începe lucrările pentru amenajarea unui cinema caffe în cadrul actualului cinematograf Patria.
Noua sală de cinema va avea între 60 şi 70 de locuri şi va fi dotată cu aparatură digitală. „Noul cinema va avea un bar în interior, iar în loc de scaune vor fi canapele cu măsuţe. În sală nu se va fuma, dar amenajarea acesteia va fi de aşa manieră încât cei care stau la bar şi vor să bea o cafea vor putea să şi fumeze. Noi sperăm ca până la jumătatea lunii martie, sala să fie finalizată", ne-a declarat Marius Iuraşcu, director R.A.D.E.F. România Film. La noua sală de cinema vor putea fi vizionate inclusiv filme 3D. Preţul unui bilet va fi 10 de lei pentru un filme 2D şi 15 lei pentru filme 3D.

Continuarea in Adevarul de seara.

miercuri, 16 februarie 2011

Ploiesti/Ploieştiul este gazat fără pauză începând de duminică

Primul apel la telefonul de urgenţă 112 a fost dat în această dimineaţă la ora 6.45. Acesta a fost urmat de sute de astfel de apeluri efectuate de ploieşteni atât la 112, cât şi la dispeceratele Primăriei, Prefecturii, Gărzii de Mediu, etc. Ca să vă faceţi o idee despre panica instalată în această dimineaţă în oraşul Ploieşti, secretariatul Agenţiei Pentru Protecţia Mediului Prahova a primit în 30 de minute peste 50 de telefoane de la cetăţenii speriaţi. De asemenea, redacţiile mass media locale au fost luate cu asalt de cetăţenii panicaţi şi furioşi că nimeni nu le oferă informaţii despre ceea ce se întâmplă.

Continuarea in ObservatorulPH.ro

marți, 15 februarie 2011

Prahova/La Ariceşti se vor construi maşinuţe de golf

În următoarea perioadă, în localitatea prahoveană Ariceşti Rahtivani, va funcţiona o fabrică de maşinuţe de golf. Compania Toro, care investeşte în acest proiect două milioane de euro, provine din Spania.
Potrivit informaţiilor dezvoltatorului principal, Ploieşti West Park, compania Toro a achiziţionat deja trei hectare de teren în Ariceşti. „În noua fabrică, a cărei construcţie va demara foarte rapid, se va produce o gamă largă de produse, de la foarfeci pentru tuns gazonul la motocositoare, şi chiar maşinuţe de golf", a declarat Alexandru Criste, primarul comunei Ariceştii Rahtivani. Pe lângă liniile de asamblare a maşinilor de golf, compania spaniolă va produce, de asemenea, sisteme de irigaţii.

Sursa: ObservatorulPH.ro (articol preluat integral)

joi, 10 februarie 2011

Ploiesti/Sud-africanii de la NEPI vor construi alături de Carrefour un mall de 50.000 mp

Fondul sud-african de investiţii NEPI, cel mai activ cumpărător de active imobiliare pe piaţa locală în ultimii doi ani, va construi alături de grupul francez Carrefour un centru comecial cu o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi în Ploieşti, în imediata vecinătate a hipermarketului Carrefour, situat la ieşirea din Ploieşti spre Braşov.
"Am cumpărat un teren în dreapta magazinului Carrefour din Ploieşti şi am agreat principiile cu cei de la Carrefour Property pentru dezvoltarea unui centru comercial cu o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi, incluzând actualul spaţiu deţinut de Carrefour. În următoarele săptămâni vom începe procesul de autorizare şi mai mult ca sigur vom începe lucrările în acest an", a declarat pentru ZF Martin Slabbert, managing director al NEPI.
Ploieşti este unul dintre cele mai mari oraşe din ţară în care nu a fost construit până în prezent un centru comercial modern de tip mall. Mai mulţi dezvoltatori precum Sonae Sierra sau AFI Europe au achiziţionat terenuri în Ploieşti, dar până în prezent niciunul dintre aceştia nu a început să construiască.
NEPI mai deţine pe plan local proiectul European Retail Park din Brăila şi spaţiile magazinelor Auchan şi Bricostore din Piteşti, dar şi clădirea de birouri Floreasca Business Park din Bucureşti.

Sursa: Ziarul Financiar (articol preluat integral)

duminică, 6 februarie 2011

vineri, 4 februarie 2011

Ploiesti/Lukoil şi Petrom pun 600 mil. € în energie

Ruşii de la Lukoil şi Petrom, cea mai mare companie românească, sunt pe cale de a finaliza în 2011 investiţii de peste 600 de milioane de euro în unităţi de producere a energiei electrice. Acestea sunt printre puţinele proiecte energetice , din surse convenţionale, realizate în ultimii 20 de ani care aduc primele fisuri în ceea ce priveşte monopolul statului în acest domeniu.

Continuarea in Ziarul Financiar.

Ploiesti/A murit Vasile Paraschiv

Cunoscutul disident anticomunist, Vasile Paraschiv, a decedat, astăzi, la domiciliul său din Ploieşti, la vârsta de 82 de ani, informează alfanews.ro.

Continuarea in Adevarul de seara.
Foto: Adevarul de seara

joi, 3 februarie 2011

Ploiesti/Expoziţie de fotografie cu vânzare

Aseară, la Muzeul Judeţean de Artă „Ion Ionescu Quintus" a avut loc versinajul cele de-a doua ediţii a Expoziţiei de Fotografie, organizată de Foto Club Ploieşti.

Continuarea in Adevarul de seara.
Foto: Adevarul de seara