sâmbătă, 30 aprilie 2011

Ploiesti/Alex, Andreea Bănică şi Direcţia 5 cântă la Ploieşti

De astăzi până duminică, la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti se desfăşoară festibvalul „Flori de Mai”. În fiecare seară, după ora 18, pe scena amplasată în aer liber vor concerta Alex (vineri), Andreea Bănică (sâmbătă) şi Direcţia 5 (duminică), intrarea fiind liberă. Amatorii de mici şi bere vor avea ocazia să le consume în spaţiile special amenajate din parcul de la sala sporturilor.

Sursa: ObservatorulPH.ro (articol preluat integral)

Fotografia zilei: Casa (anul constructiei 1914) renovata pe strada Rudului.

Video: Rezumat F.C. Petrolul Ploiesti - Gaz Metan C.F.R. Craiova 1-1 (1-0)Sursa video: stiriPloiesti.ro

miercuri, 27 aprilie 2011

Ploiesti/Lidl face angajari

Mai multe posturi sunt disponibile pentru magazinul care se va deschide anul acesta în cartierul Nord din Ploieşti.
Anunţurile au fost postate pe site-urile de joburi, dar şi pe pagina oficială a companiei. Printre altele, se caută asistent manager, lucrători comerciali sau referenţi operare sistem şi facturi.

Continuarea in Adevarul de seara.

marți, 26 aprilie 2011

Forografia zilei: Parcul Mihai Eminescu la apus

Ploiesti/"Visuri si prieteni"- o noua expozitie a sculptorului Nicolae Lupu

Expozitia de sculptura “Visuri si prieteni", a artistului Nicolae Lupu, a fost deschisa, zilele trecute, la Galeria de Arta din Ploiesti, in prezenta unui public numeros. Sapte dintre cele 39 de lucrari expuse au fost realizate din lemn de stejar si reprezinta visuri ale artistului ce fac trimitere la filosofie – domeniu de care acesta a marturisit ca este pasionat. Numarul lor nu este intamplator, cifra sapte fiind simbolul ciclicitatii universale.

Continuarea in Prahova.
Foto: Prahova

vineri, 22 aprilie 2011

Fotbal/FC Petrolul a suplimentat numarul biletelor pentru partida cu Poli Iasi

Cum interesul pentru confruntarea dintre FC Petrolul si ACSM "U" Poli Iasi s-a dovedit a fi unul ridicat, conducerea clubului ploiestean a decis sa suplimenteze numarul biletelor, fiind puse in vanzare inca 300, pentru tribuna mobila, la pretul de 5 lei tichetul. Suporterii sunt sfatuiti sa-si achizitioneze biletele din timp, de la magazinul oficial al clubului, pentru a fi evitata, astfel, aglomeratia ce s-ar putea crea la stadionul din Strejnic.

Sursa: FCPetrolul.ro

joi, 21 aprilie 2011

Filarmonica "Paul Constantinescu"/Concert pascalDetalii suplimentare despre acest concert se gasesc pe site-ul Filarmonicii "Paul Constantinescu".

Ploiesti/16 pelicule romanesti - selectate pentru Festivalul de Film Scurt "Eu cu CINE filmez?"Pentru prima editie a Festivalului de Film Scurt “Eu cu CINE filmez?", care va avea loc la Ploiesti, in perioada 20-21 mai, au fost alese sa participe 16 pelicule dintre cele 84 inscrise in concurs, in perioada 15 februarie - 15 aprilie. Selectia pentru competitia oficiala romaneasca a fost facuta de Emilian Floares, directorul artistic al festivalului, ajutat de Mihai Suteu ( ambii studiaza regia de film). Evenimentul este organizat de catre Asociatia Europerspective, in colaborare cu Organizatia Studentilor de la Universitatea “Petrol -Gaze" (OSPG) din Ploiesti, in parteneriat cu Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti.

Continuarea in Prahova.

miercuri, 20 aprilie 2011

Ploiesti/Ceasul invizibil

Printre primele amintiri din Ploieşti e Gara de Vest unde făceam trainspotting de la vîrsta de trei ani. Acolo am învăţat să număr şi să fac diferenţa: vagoanele de petrol, mult petrol, apoi cele de grîu, treceau uneori tancuri şi TAB-uri, tunuri, vagoane de dero, vagoane de călători (albastre) şi locomotive de toate tipurile. Trenurile de marfă erau cele mai interesante: cu două locomotive în cap şi două în coadă, iar între ele cel puţin 50 de vagoane.

Continuarea in Dilema veche.

luni, 18 aprilie 2011

Prahova/Regii asfaltului au căzut în dizgraţie: CNADNR a reziliat contractul pentru tronsonul de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a reziliat contractul de construcţie a tronsonului de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti cu firmele româneşti Spedition UMB, Tehnostrade (ambele deţinute de Dorinel Umbrărescu), Euroconstruct Trading 98 (Dan Besciu şi Sorin Vulpescu) şi PA&CO International (Costel Căşuneanu). Continuarea in Ziarul Financiar.

joi, 14 aprilie 2011

Ploiesti/Pulberile in suspensie, mai putine

Ieri, ministrul Mediului si Padurilor, Lazlo Borbely, a atentionat prefectii din zonele in care s-au inregistrat emisii mari de pulberi in suspensie asupra termenului limita dat de Uniunea Europeana pentru rezolvarea acestor aspecte ce tin de calitatea aerului.
Desi, potrivit masuratorilor din anul 2010, concentratiile de pulberi in suspensie s-au redus semnificativ in Ploiesti si in localitatile limitrofe, pana in 2015, planul judetean de gestionare a calitatii aerului trebuie sa urmeze pasii stricti stabiliti pentru fiecare dintre orasele si comunele prahovene. Vestea buna din ultimul an este aceea ca in Ploiesti s-a redus cantitatea de praf si de pulberi provenite de la gazele de esapament ale masinilor care tranziteaza orasul, datorita finalizarii centurii de vest a municipiului, care preia o mare parte a traficului dinspre Bucuresti. De fapt, in lista prezentata de ministrul Borbely in cadrul videoconferintei cu prefectii, desfasurata ieri, Ploiestiul nu a mai fost mentionat cu depasiri la acest capitol pe parcursul anului 2010.

Continuarea in Prahova.

miercuri, 13 aprilie 2011

Ploiesti/Expoziţie la Galeriile de Artă

Ploieştenii pot vizita luna aceasta o nouă expoziţie la Galeriile de Artă. Aici au fost expuse, pentru prima dată la Ploieşti, lucrările de tapiserie, pictură şi ceramică ale artistei Liliana Anastasescu-Udrescu, fostă profesoară a Liceului de Artă din Ploieşti, stabilită însă din 1990 în Belgia. Liliana Anastasescu-Udrescu este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România încă din 1970. Lucrările de tapiserie, pictură pe mătase şi ceramică pot fi şi cumpărate. Preţul acestora variază între 100 şi 50.000 de lei. Expoziţia prezentată la Galeriile de Artă poate fi vizitată până pe 20 aprilie. Sursa/foto: Ploiestiri.ro (articol preluat integral)

Ploiesti/Lukoil Energy & Gas estimează venituri de 17,6 mil. dolari în acest an din vânzarea de energie

Lukoil Energy & Gas România, divizia de energie a Lukoil România, estimează că va avea în acest an venituri de 17,6 milioane dolari din comercializarea energiei electrice pe care o va produce în centrala amplasată în incinta rafinăriei Petrotel-Ploieşti.
Compania va finaliza în luna iunie investiţia în unitatea respectivă, care va produce în acest an energie electrică şi termică reprezentând 304.000 MWh, respectiv 757.000 gigacalorii, potrivit datelor transmise de companie.

Continuarea in Ziarul Financiar.

marți, 12 aprilie 2011

Ploiesti/Adeplast construieşte cea mai mare fabrică de polistiren din Europa

Compania Adeplast a demarat astăzi construcţia celei mai mari şi moderne fabrici de polistiren din Europa, care va produce anaul aproximativ 700.000 de metri cubi din acest material.
Noua facilitate de producţie este situată în localitatea Corlăteşti, judeţul Prahova. Investiţia în ridicarea ei este estimată la 4,5 milioane de euro.
Fabrica va fi complet automatizată, numărul de muncitori fiind redus la minimum: un operator calculator şi doi-trei manevranţi, iar capacitatea de producţie este estimată la 700.000 de metri cubi de polistiren pe an, potrivit reprezentanţilor companiei.
Odată cu darea în folosinţă a noii fabrici, Adeplast va deveni cel mai mare producător român de sisteme complete de termoizolaţie.

Continuarea in Evenimentul Zilei.

duminică, 10 aprilie 2011

vineri, 8 aprilie 2011

Ploiesti/Ostahie a vândut un teren de 5 ha din Ploieşti către NEPI

Omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul Altex, a vândut în luna martie un teren de cinci hectare la Ploieşti către fondul de investiţii sud-african NEPI, care a anunţat deja că va construi un mall de 50.000 de metri pătraţi. Astfel, la sfârşitul lunii martie, Ostahie a vândut către NEPI firma Ploieşti Commercial Gallery, care deţine terenul de 5 hectare.

Continuarea in Ziarul Financiar.

Video: Ziua portilor deschise la stadionul "Ilie Oana"Sursa video: Kaloo.info

miercuri, 6 aprilie 2011

Ploiesti/Intre 6 – 9 aprilie, la Ploiesti, Expozitia "Prahova Construct-Ambient", editia a XII-a

Firme de prestigiu din Prahova, Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu, Braila, Buzau si Ilfov vor fi prezente, de astazi si pana sambata, la Ploiesti, cu prilejul deschiderii bine cunoscutei expozitii specializate in constructii, materiale de constructii, instalatii, amenajari interioare - exterioare si dezvoltarea de parcuri rezidentiale, care debuteaza in fiecare primavara, "Prahova Construct-Ambient", ajunsa la editia a XII-a. Organizata de Camera de Comert si Industrie Prahova, avand ca partener Primaria Municipiului Ploiesti, expozitia este amenajata pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor si include o gama variata de produse si servicii specifice sectorului constructii: usi din lemn pentru interior si exterior, stalpi ornamentali si statuete decorative pentru gradini, materiale de constructii pentru amenajarea interioara si exterioara a locuintei, accesorii electrice si de iluminat, instalatii sanitare, confectii metalice din fier forjat, accesorii pentru piscine etc. Ploiestenii interesati, dar nu numai, vor putea vizita expozitia, dar si sa cumpere produsele preferate de astazi si pana vineri, intre orele 10.00 – 19.00, iar sambata, intre orele 10.00 – 14.00. Sursa/foto: Prahova (articol preluat integral)

marți, 5 aprilie 2011

Ploiesti/Prahova, pe locul patru în topul salariilor din România

Anul 2011 se anunţă unul mai bun pentru salariaţii din Prahova, cel puţin aşa reiese din studiile făcute de specialiştii Comisiei Naţionale de Prognoză. Potrivit acestora, cu 1.522 de lei, judeţul nostru se clasează pe locul patru într-un top naţional al veniturilor obţinute din salarii, după Bucureşti, Ilfov şi Gorj. Continuarea in Adevarul de seara.

vineri, 1 aprilie 2011

Ploiesti/„Festivalul Primăverii"

La Ploieşti, în perioada 1-3 aprilie, se ţine „Festivalul Primăverii", organizat la Hipodrom, într-un spaţiu vast, care permite prezenţa unui număr mare de meşteşugari din toaţă ţara, producători veniţi cu bunătăţi de Paşte, dar şi comercianţi care vor deschide sezonul de primăvară cu grătare şi corturi în aer liber. Cei mici sunt aşteptaţi cu numeroase surprize, iar cursele cu ponei şi lecţiile de echitaţie sunt doar câteva dintre ele. Serile festivalului sunt dedicate concertelor, iar nume mari vor veni la Ploieşti să încânte spectatori cu gusturi variate. „Vineri seară îi aşteptăm pe DJ Rynno şi Sylvia, sâmbătă Fuego şi Connect-R, iar duminică Maria Văduva şi DJ Alexis", ne-a spus Melania Popescu, organizator al evenimentului. Sursa text: Adevarul de seara.