sâmbătă, 28 mai 2011

Ploiesti/Miting aerian pe Aerodromul Strejnic

Zilele Orașului Ploiești avea loc, în acest an, în perioada 27-29 mai. Celebrând 75 de ani de la înfiinţare, Aeroclubul din Strejnic promite un adevărat spectacol aviatic, mâine, la aerodromul din apropierea Ploieştiului. Mitingul aviatic va include zboruri în formaţie, acrobaţii în aer, salturi cu paraşuta şi multe alte surprize.

Continuarea in ObservatorulPH.ro.

marți, 24 mai 2011

Ploiesti/Pasajele subterane din Bariera Bucureşti vor fi redeschise

Conducerea Primăriei Ploieşti şi-a propus să redeschidă în viitorul apropiat cele două pasaje subterane din Bariera Bucureşti. Proiectul este unul mai ambiţios decât pare la prima vedere, iar autorităţile au înţeles din primele zile de ce aceste pasaje sunt dezafectate de aproape două decenii.

Continuarea in ObservatorulPH.ro.

vineri, 20 mai 2011

Cinema "Patria"/Festivalul International de Film Scurt - Eu cu CINE filmez?
Festivalul International de Film Scurt Eu cu CINE filmez? va avea loc in zilele de 20 - 21 Mai 2011, la Cinema Patria Ploiesti.
Festivalul este organizat de catre Asociatia Europerspective si Casa de Cultura a Studentilor Ploiesti in colaborare cu OSPG Ploiesti.
Pretul biletului este de 4 lei pentru o intreaga zi de eveniment.


Programul festivalului poate fi vizionat aici.

luni, 16 mai 2011

Ploiesti/Proiectul Caragiale

O caricatură poate să-ţi stârnească un zâmbet. Sau un hohot de râs. O sută reprezintă deja un gest de conştiinţă culturală. Definesc deja o atitudine. Dar 2.000? Vă daţi seama ce pot să facă 2.000 de caricaturi adunate la un loc? 2.000 de caricaturi sunt o bombă culturală care poate să facă linişte în jurul paşnicului său epicentru. Această bombă culturală se află la Ploieşti sub forma celei mai mari colecţii de portrete caricaturale dedicate unei personalităţi a culturii mondiale, care a fost realizată vreodată în lume.

Continuarea in AltPHel.

joi, 12 mai 2011

Ploiesti/Festivalul International Ploiesti Hot Jazz Summit

Primaria Municipiului Ploiesti, Teatrul Toma Caragiu si Asociatia Culturala Jazz Forum ’03, in parteneriat cu Sibiu Jazz Festival, organizeaza in perioada 13-15 mai a.c., la Teatrul Toma Caragiu, editia a VI-a a Festivalului International de Jazz Ploiesti Hot Jazz Summit.

Continuarea pe teatruPloiesti.ro

Fotbal/Gazeta a vizitat şantierul stadionului din Ploieşti » Aici vrem să batem Belarus

Mircea Sandu a declarat că vrea să programeze meciul din 6 septembrie cu "naţionala" lui Hleb pe arena prahoveană, dacă aceasta va fi gata pe 15 august, cum promit constructorii. Naşu va decide totul la vizita pe care o va face la stadion în luna iunie.

Continuarea in Gazeta Sporturilor.
Foto: Gazeta Sporturilor

luni, 9 mai 2011

Ploiesti/Separatoarele de sens de 50.000 de euro nasc un pui de scadal

Separatoarele de sens montate în Bariera Bucureşti sunt vehement criticate de ploieştenii care locuiesc în zonă. Aceştia reclamă că bucăţile de ciment, înalte de aproape un metru, sunt un adevărat pericol pentru copii. De partea cealaltă, municipalitatea susţine că separatoarele de sens vor fluidiza circulaţia în zonă şi vor conduce la evitarea accidentelor rutiere.

Continuarea in Telegraful de Prahova.

vineri, 6 mai 2011

Ploiesti/Expozitie de reptile

Doua exemplare de reptile unice in lume pot fi vazute in acest week-end la Ploiesti, in cadrul unei expozitii langa Billa. Este vorba despre o broasca testoasa si un sarpe boua, reptilele fiind unice pentru ca au cate doua capete. In cadrul expozitiei sunt prezentate peste 300 de specii de reptile, unele dintre ele extrem de periculoase.
Expoziția de reptile ramane la Ploiești pana duminica. Biletul de intrare costa 15 lei pentru copii si 25 de lei pentru adulti.

Sursa: Prahova (articol preluat integral)

Ploiesti/Târgul ambiental de primăvară vine cu oferte inedite

Până duminică, ploieştenii sunt aşteptaţi la expoziţia cu vânzare, care este deschisă pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti.
25 de firme şi producători din şase judeţe vor fi zilele acestea la Ploieşti cu ocazia expoziţiei „Ambianţă - Rafinament - Stil", ajunsă, deja, la cea de-a XII-a ediţie. Ca în fiecare an, participanţii încearcă să atragă vizitatorii cu o ofertă cât mai variată.

Continuarea in Adevarul de seara.

luni, 2 mai 2011

Ploiesti/Programul Festivalului “Studenţiada” organizat la Universitatea de Petrol Gaze

Primul festival dedicat studenţilor Universităţii de Petrol Gaze are loc săptămâna aceasta în incinta instituţiei de învăţământ din Ploieşti.
În cadrul evenimentului, studenţii Universităţii de Petrol Gaze din Ploieşti vor participa la un training de "Public Speaking", un târg de hand-made, iar cei cu abilităţi sportive se vor putea întrece în cadrul unor campionate de darts, baschet şi de fotbal. Tinerii vor putea să viziteze gratuit muzeele din Prahova în zilele de miercuri şi joi.

Continuarea in Adevarul de seara.