miercuri, 25 februarie 2009

Muzeul de Artă „Ion Ionescu-Quintus”/Fotografie „În alb şi negru“

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” vă invită miercuri, 25 februarie 2009, ora 17:30 la vernisajul expoziţiei de artă fotografică „În alb şi negru“ a domnului JANOS DANIS (Ungaria).
Janos Danis (n. 1944, Dolha, judeţul Munkacs) este cetăţean maghiar, inginer, iar familia sa locuieşte la Gödöllő, Ungaria. Din 2003 conduce o fabrică japoneză producătoare de componente auto la Ploieşti. De fotografie se ocupă încă din gimnaziu, urmând această pasiune şi în anii de studenţie. După mult timp, în 1999, a început să aprofundeze intensiv fotografia artistică. Fotografiile sale prezintă frumuseţile lumii înconjurătoare. A început cu fluturi şi peisaje, iar in prezent subiectele sale preferate sunt cele etnografice şi sociale: oamenii şi mediul în care aceştia trăiesc. Multe dintre fotografiile sale au apărut în ziare şi periodice din toată Europa. Afirmă că oglindeşte ceea ce vede în emoţiile sale şi pretinde că este mai degrabă un reporter emoţional decât un artist.
Janos Danis este membru al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Fotografi Maghiari.
Mai mult de 150 dintre fotografiile sale au fost expuse în 23 de ţări, în cadrul unor saloane internaţionale patronate de FIAP, obţinând până acum 6 premii.
Program de vizitare: marti - duminica: 9-17

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu