marți, 28 iulie 2009

Sinaia/Muzeul Peles - intre trecutul plin de istorie si viitorul incert

Unul dintre cele mai spectaculoase si mai atractive obiective turistice europene - Castelul Peles din Sinaia mai poate fi vizitat de public pana pe 1 martie 2010, conform Memorandumului de Intelegere intre proprietar – Familia Regala - si stat. Atunci se va decide viitorul sau. Daca va dori sa-l pastreze ca resedinta, Familia Regala va primi doar imobilul si terenul, fara colectiile de arta existente aici, ce fac parte din patrimoniul national. Intre timp, peste 100 de oameni care lucreaza in cadrul muzeului sunt intr-o situatie delicata, deoarece nu stiu daca, peste opt luni, isi vor pastra locurile de munca sau vor fi nevoiti sa isi caute altele.

Sursa: Prahova

2 comentarii:

  1. Pacat de acest complex care ne face un renume si care aduce multa faima Romaniei, noi nu stim sa il pretuim, si sa il aducem si mai mult la lumina, iar executivul nu il poate despagubi pe propietar. Practic castelul in sine e patrimoniu national

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sincer am incredere in Casa Regala ca va gestiona corect aceasta situatie. Vestea buna e ca anul asta am fost sa vizitez castelul si spre surprinderea mea era coada la intrare, fiind prezenti foarte multi straini.

    RăspundețiȘtergere