duminică, 6 iunie 2010

Ploiesti/Un alt fel de catedrala: Muzeul Virtual al Neamului

S-a deschis la Ploiesti Muzeul Virtual al Neamului Romanesc, la adresa web http://www.personality.com.ro/. Muzeul, pentru care s-a strans material in ultimii zece ani, pune in valoare lucrarile a peste peste 1.500 de artisti plastici din 127 de tari. Pentru inceput, muzeul va avea deschise 150 de sali de expozitii (pagini web), urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa creasca la peste 1.000. Vizitatorii vor putea admira portrete, ilustratii, caricaturi, comentarii grafice si tot ceea ce pentru un artist plastic strain poate insemna Romania prin ceea ce are ea mai semnificativ: oamenii ei. Vor fi aduse in atentia vizitatorilor cele mai importante 250 de personalitati nationale, asa cum au fost ele receptate de unii dintre cei mai importanti artisti plastici de pe glob. De neocolit este Colectia Caragiale, cea mai mare colectie din lume de portrete ale unei personalitati a culturii universale, pentru prima data pusa in intregime la dispozitia celor interesati, aici.
Muzeul ofera pentru achizitie, in paginile Anticariat, exponate rarisime, dintre care unele nu pot fi gasite in nici un alt loc din lume. In acest sens va sunt propuse in primul rand anticariatele Caragiale si Eminescu aici.
Muzeul Virtual al Neamului Romanesc este un proiect cultural initiat, realizat si finantat de caricaturistul ploiestean Nicolae Ionita.

Sursa: Ziarul Financiar (articol preluat integral)

Un comentariu: