duminică, 4 iulie 2010

Galerie foto: Casa Casatoriilor - un simbol al Ploiestiului in paragina


Istoria constructiei acestui edificiu reprezentativ pentru Ploiesti se gaseste aici.

4 comentarii:

  1. Eh, daca nu au mai fost domnii Calota si Ghita s-o cumpere "pentru" ploiesteni, stam cu simbolul in paragina! Bine ca l-au mai renovat, cand si cand, pesedistii, care - daca mai ramaneau la putere - sigur ne conduceau spre zari senine, pline de bogatie! Dar de ce nu cumpara dl Ghita, acum, simbolul acesta?! Sau nu e asa de ieftin precum... cadoul pe care i l-a facut BCR Prahova, in buricul Ploiestiului (vezi cladirea cu mash-ul senatorului Badescu)? Daca ati dorit sa scoateti cumva in evidenta delasarea primarului actual, nu ati nimerit-o, simbolul fiind proprietate privata. Asa ca, bateti-i obrazul celui care are in acte cladirea! Nu cautati vinovatii acolo unde nu sunt! Poate doar pe trotuar ar fi, da, o problema!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant articolul despre istoric, partea I, dar mai sunt si alte parti? Acum in proprietatea cui a ajuns?

    RăspundețiȘtergere
  3. @anonim: Stiu ca e proprietate privata, insa pe mine ma intereseaza casa in sine! Nu vreau sa vad cum actualul proprietar o lasa intentionat in paragina pana cand se va prabusi, doar pentru a valorifica ulterior terenul!
    Departe de mine vre-un gand politic! Insa nu pot sa nu observ cum in centrul orasului cresc pe trotuar boscheti inalti cat un om. Si tot Primaria ar putea sa trimita somatii/amenzi proprietarului pentru starea in care se afla. Ceea ce spune multe si despre actuala administratie, daca tot ati adus vorba...
    @Mihaela: Casa a fost restituita proprietarului de drept care a reziliat contractul cu Primaria pe motiv ca aceasta platea prea putin pe chirie in schimbul gazduirii Oficiului Starii Civile. In prezent e scoasa la inchiriat contra unei sume exorbitante pentru nivelul pietei de profil din Ploiesti. Iar in starea in case se afla, ma indoiesc ca se va gasi vreo firma sa plateasca banii aia...
    Articolul despre Casa Casatoriilor l-am gasit pe internet...nu cred ca (va) mai exista o continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. In starea asta in care e, cladirea a avut noroc. Niste baieti destepti foc, muncitori la stat, au vrut sa taie tapetul, tocurile de usa, candelabrele si sa le ia. Noroc ca proprietarul a venit mai devreme cu cateva ore si a salvat interiorul cladirii.

    Unde mai pui ca tot in perioada cat a fost a statului, fatada cladirii dinspre strada Golesti a fost imbogatita cu aparate de aer conditionat.

    Personal, ma bucur ca nu e a statului.

    RăspundețiȘtergere