joi, 10 februarie 2011

Ploiesti/Sud-africanii de la NEPI vor construi alături de Carrefour un mall de 50.000 mp

Fondul sud-african de investiţii NEPI, cel mai activ cumpărător de active imobiliare pe piaţa locală în ultimii doi ani, va construi alături de grupul francez Carrefour un centru comecial cu o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi în Ploieşti, în imediata vecinătate a hipermarketului Carrefour, situat la ieşirea din Ploieşti spre Braşov.
"Am cumpărat un teren în dreapta magazinului Carrefour din Ploieşti şi am agreat principiile cu cei de la Carrefour Property pentru dezvoltarea unui centru comercial cu o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi, incluzând actualul spaţiu deţinut de Carrefour. În următoarele săptămâni vom începe procesul de autorizare şi mai mult ca sigur vom începe lucrările în acest an", a declarat pentru ZF Martin Slabbert, managing director al NEPI.
Ploieşti este unul dintre cele mai mari oraşe din ţară în care nu a fost construit până în prezent un centru comercial modern de tip mall. Mai mulţi dezvoltatori precum Sonae Sierra sau AFI Europe au achiziţionat terenuri în Ploieşti, dar până în prezent niciunul dintre aceştia nu a început să construiască.
NEPI mai deţine pe plan local proiectul European Retail Park din Brăila şi spaţiile magazinelor Auchan şi Bricostore din Piteşti, dar şi clădirea de birouri Floreasca Business Park din Bucureşti.

Sursa: Ziarul Financiar (articol preluat integral)

Un comentariu: