miercuri, 26 ianuarie 2011

Ploiesti/Vechiul Ploieşti, expus pe simezele Galeriei de Artă

Iubitorii de frumos sunt aşteptaţi la Galeria de Artă din Ploieşti, unde pot admira lucrările artistului ploieştean Ionel Dunea.
Ionel Dunea, membru au Uniunii Artiştilor Plastici din România expune la Galeria de Artă o colecţie de picturi în ulei şi grafică.
Imaginile etalate înfăţişează străzi, clădiri, pieţe şi zone cunoscute din vechiul Ploieşti, dar şi construcţii care au sfidat timpul şi au rămas neatinse, în ultimii zeci de ani.
Lucrările, care au fost realizate din 1985 până în ziua de azi, pot fi admirate timp de două săptămâni.

Sursa: Adevarul de seara (articol preluat integral)

Video: Stadiul lucrarilor de reconstructie la stadionul "Ilie Oana"

luni, 24 ianuarie 2011

Ploiesti/Furtul de 1 milion de euro: 4 persoane oprite în Vama Nădlac

Patru persoane au fost oprite de autorităţile din vama arădeană Nădlac, fiind suspecte într-un caz de furt din Prahova, iar surse judiciare spun că acestea au legătură cu reclamaţia privind dispariţia unui milion de euro din Ploieşti şi că o persoană era dată în urmărire generală în acest caz.

Continuarea pe Mediafax.ro

vineri, 21 ianuarie 2011

Ploiesti/S-a deschis târgul de slow-food

Brânză cu chimen, ardei gras şi mărar, urdă cu busuioc, brânză în coajă de brad, zacuscă de vinete şi ciuperci coapte pe foc de lemne ori dulceaţa din fructe de soc sunt doar câteva dintre atracţiile culinare ale târgului de slow-food.
Târgul s-a deschis astăzi în centrul Ploieştiului, în Piaţa Toma Socolescu. Producătorii vor fi în oraş, cu tarabele de bunătăţi, până duminică după-amiază.

Sursa/foto: Adevarul de seara

Video: Stadiul lucrarilor de reconstructie la stadionul Ilie Oana

marți, 18 ianuarie 2011

Ploiesti/Anii tranziţiei, în imagini inedite

„Flashback - Clişee voalate din Epoca de Aur şi anii tranziţiei" este o expoziţie de fotografie semnată de artistul Florin Andreescu.
Lucrările de fotografie fac parte dintr-o expoziţie care a fost vernisata azi, de la ora 18.00, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Continuarea in Adevarul de seara.
Foto: Adevarul de seara

miercuri, 12 ianuarie 2011

Filarmonica "Paul Constantinescu"/Primul concert simfonic din 2011, cu muzică de film

Muzicienii ploieşteni vor deschide anul cu un concert special, în cadrul căruia vor fi interpretate coloane sonore ale unor filme celebre.
„Călătorie muzicală cu... Radu Postăvaru" reprezintă primul concert din 2011 al Filarmonicii „Paul Constantinescu" din Ploieşti.
Spectacolul va fi prezentat publicului joi, 13 ianaurie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti.

Continuarea in Adevarul de seara.

luni, 10 ianuarie 2011

Ploiesti/300 de locuri de parcare la Casa Sindicatelor

În contextul crizei acute de locuri de parcare, municipalitatea vrea să continue proiectul de amenajare a noi parcări în zonele Enăchiţă Văcărescu, 9 Mai Mihai Bravu, dar şi în zona centrală a Ploieştiului.

Continuarea in Adevarul.

joi, 6 ianuarie 2011

Ploiesti/Carrefour deschide un nou magazin

În această primăvară, Carrefour va deschide un nou magazin în Ploieşti, după cele de la km 6 şi Winmarkt Omnia. Este vorba de o unitate ce va fi amenajată în incinta Winmarkt Big, de la Gara de Sud, singura zonă dens populată din oraş unde nu există un complex comercial.

Continuarea pe ObservatorulPH.ro

Filipestii de Padure/Incendiu la o conductă de gaze naturale din Prahova

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri seară, la o conductă de transport gaze naturale din comuna prahoveană Filipeştii de Pădure, după ce mai multe persoane au încercat să fure bucăţi din conductă şi au tăiat din aceasta, iar potrivit pompierilor flăcările ajung la o înălţime de câţiva metri.

Continuarea pe Mediafax.ro.

miercuri, 5 ianuarie 2011

Ploiesti/Lidl face angajări pentru cele două magazine care vor fi deschise

Compania Lidl Discount SRL face angajări pentru cele doua magazine ce vor fi deschise în Ploieşti, în cartierele Nord şi Vest din oraş.

Continuarea in Adevarul.

Ploiesti/Rezultatele sondajului Prahova24hours privind soarta tramvaiului

La intrebarea "Sunteti de acord cu desfiintarea tramvaiului in Ploiesti?" s-au inregistrat 133 de voturi si 57 de comentarii, 56% dintre repondenti votand pentru desfiintarea tramvaiului din Ploiesti.

Ploiesti/Ploieştenii se înghesuie la plata taxelor

În primele zile ale lui 2011, în vistieria locală, au intrat peste 280.000 de lei. Peste 2.300 de persoane s-au prezentat la ghişeele Serviciului Taxe şi Impozite pentru a beneficia de reducerea de 10% din plata acestor dări.

Continuarea in Adevarul.

duminică, 2 ianuarie 2011

Fotografia zilei: Lucrari de restaurare la clopotnita Bisericii Sf. Gheorghe

Ploiesti/400 de maşini înmatriculate săptămânal la RAR

Termenul până la care vă mai puteţi înmatricula autoturismele cu vechea taxă auto a fost prelungit până pe 31 ianuarie 2011. De aceasta reglementare vor beneficia doar cei care au început deja formalităţile şi nu au avut şansa să le finalizeze până la 1 ianuarie, informează Valea Prahovei Tv.

Continuarea in Adevarul.